Un atac armat s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi mai mulţi răniţi, printre care doi poliţişti, luni, la Farmington, în New Mexico (sud-vestul Statelor Unite), a anunţat poliţia oraşului.

Crime scene Foto: SCOOTERCASTER / Sam Hartson / Alamy / Alamy / Profimedia

„Sunt mai multe victime civile, dintre care cel puţin trei au decedat”, au indicat forţele de ordine într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, după cum relatează agențiile AFP și Agerpres. „Vom oferi mai multe detalii pe măsură ce acestea devin disponibile”, au adăugat.

Atacatorul a fost „ucis pe loc”, a precizat poliţia acestui oraş cu 50.000 de locuitori, situat în nordul acestui stat de la frontiera cu Mexicul.

„Identitatea suspectului este necunoscută şi nu există alte ameninţări cunoscute în acest moment”, au adăugat forţele de ordine.

Mai mulţi poliţişti l-au înfruntat pe atacator, iar doi dintre ei au fost răniţi. În prezent li se acordă îngrijiri la un spital din oraş şi sunt în „stare stabilă”, potrivit poliţiei.

Şcolile locale au fost închise pentru scurt timp, dar li s-a permis să redeschidă luni după-amiază, deoarece „toţi elevii şi personalul sunt în siguranţă”, potrivit autorităţilor şcolare locale.

Violenţa cu arme de foc este extrem de comună în Statele Unite de mulţi ani. În 2023, peste 220 de atacuri soldate cu peste patru morţi sau răniţi au fost deja înregistrate de site-ul Gun Violence Archive. ​