După împușcăturile de joi la uzina Mercedes din Sindelfingen, în care doi bărbați au murit, suspectul a fost adus în fața magistratului în aceeași zi și se află acum în arest preventiv. Între timp s-a făcut publică naționalitatea acestuia și există oarecare indicii despre o motivație politică.

Incident armat la o uzina Mercedes din GermaniaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

După cum a explicat poliția din Ludwigsburg pentru BW24, investigațiile sunt în desfășurare. „Suntem în contact permanent cu Parchetul”, a spus un purtător de cuvânt. Cu toate acestea, nu este planificată o conferință de presă despre ceea ce s-a întâmplat la Mercedes.

Potrivit poliției, suspectul, de origine turcă, a împușcat doi bărbați care, ca și el, erau angajați la firma Rhenus și nu direct la Mercedes. Acum el trebuie să răspundă pentru omucidere.

Făptașul și victimele atacului de la Mercedes-Benz din Sindelfingen erau angajați ai companiei Rhenus Automotive, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a furnizorului de servicii de logistică.

Posibilă motivație politică?

Și totuși, chiar dacă presupusul făptuitor se află în prezent în arest, multe întrebări rămân încă fără răspuns. Cercetările poliției penale sunt în derulare, atât privitor la arma folosită, cât și la modul cum a ajuns în incinta fabricii.

În plus, poliția și parchetul vor trebui să clarifice, printre altele, dacă au existat conflicte între cei trei bărbați în prealabil, sau ce ar fi putut declanșa infracțiunea. Departamentul de urmărire penală al poliției din Ludwigsburg efectuează ancheta.

În Sindelfingen au circulat zvonuri după actul de violență, pe site-ul Mercedes, despre mobilul crimei. Stuttgarter Zeitung a citat un angajat care lucrează și în Sala 56, spunând că ar fi vorba despre alegerile din Turcia, din weekend. S-a mai speculat și referitor la faptul că schimbul urma să înceapă la ora 6 dimineața, însă s-a așteptat până la 7.45. Unii au considerat însă că aceste zvonuri sunt „prostii”.

Scurta pauză de lucru

După crimele de la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen, producția a fost oprită în hala respectivă. „Am decis să oprim munca aici până la sfârșitul săptămânii”, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto.

În Sala 56, unde a avut loc actul de violență, nu se va lucra până duminică (14 mai) inclusiv. Deși hala a fost eliberată după prelevarea de probe, mulți angajați au fost șocați după incident. Un total de aproximativ 35.000 de oameni lucrează în Sindelfingen. Producția în restul fabricii a continuat ieri normal.

Este al doilea act de violență pe arealul Daimler într-o perioadă scurtă de timp. Împușcături au fost auzite ultima dată în februarie anul trecut, când poliția a oprit și împușcat cu un glonț un atacator. Bărbatul în vârstă de 61 de ani, rupsese bariera uzinei cu un microbuz, când a fost oprit și i-a amenințat pe polițiști cu un cuțit.