Premierul finlandez demisionar Sanna Marin a depus împreună cu Markus Raikkonen, cel care îi este soț de trei ani, o cerere de divorț, au anunțat cei doi miercuri pe Instagram, transmite Reuters.

Markus Räikkönen și Sanna MarinFoto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Suntem recunoscători pentru cei 19 ani petrecuți împreună și pentru fiica noastră iubită. Vom rămâne cei mai buni prieteni", au spus ei în postări separate de pe Instagram.

Marin și Raikkonen, care până de curând a lucrat la o firmă de capital de risc, au împreună o fiică în vârstă de 5 ani.

Ei s-au căsătorit în 2020, în timp ce Marin era în funcție și gestiona impactul pandemiei COVID-19. „Ne-am trăit tinerețea împreună, am intrat împreună în viața de adult și am devenit împreună părinți pentru fiica noastră dragă", a scris Marin pe Instagram după nunta sa din august 2020 cu Raikkonen.

Marin și partidul ei social-democrat au pierdut alegerile pentru parlamentul finlandez luna trecută, fiind depășiți atât de Coaliția Națională de dreapta, precum și de partidul naționalist Finns.

Marin, în vârstă de 37 de ani, cel mai tânăr prim-ministru din lume atunci când a preluat funcția în 2019, este considerată de fanii ei din întreaga lume drept un model milenial pentru noii lideri progresiști, chiar dacă alegătorii de acasă au optat pentru un nou guvern.