Un bărbat care a intrat cu forța într-un orfelinat din Polonia a ucis o adolescentă și a rănit alte 9 persoane în orașul Lodz din centrul țării, a anunțat poliția poloneză, citată de Reuters.

Politia polonezaFoto: STR-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Ofițerii au anunțat că l-au arestat pe atacator marți noaptea și că investighează motivele sale.

„Din păcate, ca urmare a acestui incident, o fată în vârstă de 16 ani din orfelinat a murit pe loc și 5 persoane au fost internate în spital”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a poliției, Aneta Sobieraj, într-o intervenție la televiziunea publică din Polonia.

Ea a precizat că alte 4 persoane au primit îngrijiri medicale pe loc.

Autoritățile au mai precizat că atacatorul este un tânăr în vârstă de 19 ani, care a fugit imediat de la fața locului după comiterea faptei.

Ce se știe despre atacul de la orfelinatul polonez

Poliția a afirmat că atacatorul nu era unul dintre minorii de la orfelinat însă deocamdată a refuzat să precizeze dacă acesta a cunoscut victima, ofițerii afirmând doar că verifică toate circumstanțele comiterii crimei.

Aneta Sobieraj a precizat că tânărul de 19 ani nu are antecedente penale.

Potrivit unor informații neoficiale de la Agenția de presă poloneză, fata ucisă ar fi fost iubita tânărului, mobilul putând fi o dispută amoroasă între cei doi. Investigatorii încearcă deocamdată să afle cum a reușit acesta să intre în orfelinat după ora 23:00. Acesta va fi audiat cel mai probabil astăzi.

El va fi pus sub acuzare pentru omor și tentativă de omor.

Copiii răniți au fost duși la unități medicale, viața lor nefiind în pericol. Procurorul de caz a anunțat că restul copiilor de la orfelinat primesc consiliere psihologică.