Bărbatul care a ucis opt persoane într-un centru comercial din zona Dallas avea „ideații neonaziste”, dar părea să-și fi identificat victimele la întâmplare și fără a ține cont de rasă, vârstă sau sex, relatează Reuters.

Crime scene Foto: SCOOTERCASTER / Sam Hartson / Alamy / Alamy / Profimedia

Omul înarmat, identificat ca fiind Mauricio Garcia, în vârstă de 33 de ani, a deschis focul cu o pușcă AR-15 sâmbătă într-un mall aglomerat din Allen, Texas. Atacul în masă s-a încheiat câteva minute mai târziu, când poliția a împușcat mortal suspectul.

Printre cele opt persoane ucise în atac au fost și trei copii - două surori, precum și un băiețel de 3 ani dintr-o familie diferită ai cărui părinți se numărau și ei printre cei uciși. În plus, alte 10 persoane, cu vârste cuprinse între 5 și 61 de ani, au fost rănite.

Anchetatorii au recuperat opt ​​arme de foc, inclusiv arma crimei, din posesia bărbatului înarmat și a vehiculului acestuia, iar toate armele au fost achiziționate în mod legal, a declarat Hank Sibley, director regional al Departamentului de Siguranță Publică din Texas.

"Marea întrebare cu care ne confruntăm acum este: care este motivul lui? De ce a făcut asta? Nu știm", a declarat Sibley într-o conferință de presă de după-amiază.

Sibley a spus că autoritățile au stabilit, dintr-o analiză a profilului de pe o rețea de socializare a atacatorului, a hainelor și a tatuajelor că Garcia avea „ideație neo-nazistă”, dar a adăugat că este prea devreme în anchetă pentru a spune dacă atacul ar putea fi considerat un act de terorismul intern.

Sibley a mai spus că Garcia a servit în armata americană, că suferea de o suferință psihică nespecificată și că a lucrat și cu ceva timp în urmă în domeniul securității private.