Șapte persoane au fost ucise, duminică, la Brownsville, în statul american Texas, după ce un bărbat a intrat cu mașină pietoni, acesta fiind apoi arestat, au informat posturile locale de televiziune, preluate de Reuters.

Crime scene Foto: SCOOTERCASTER / Sam Hartson / Alamy / Alamy / Profimedia

Tragedia s-a produs la ora locală 08:30, duminică dimineața, în apropiere de Ozanam Center, un centru pentru migranți și persoane fără adăpost, au relatat mass-media locale, citându-l pe lt. Martin Sandoval de la Departamentul de Poliție din Brownsville.

Printre cei decedați se numără și migranți, a precizat Sandoval într-o intervenție la postul Fox News.

„Investigăm să vedem dacă (șoferul) era sub influența alcoolului sau altor substanțe la momentul accidentului”, a declarat reprezentantul poliției, care s-a referit la Ozanam Center ca fiind un adăpost pentru cei fără locuințe.

Orașul de frontieră Brownsville este unul dintre locurile în care se preconizează un aflux de migranți în perioada următoare. Mai exact, Statele Unite se pregătesc pentru o creştere a numărului migranţilor sosiţi la graniţă odată cu ridicarea din 11 mai a Titlului 42, o dispoziţie legislativă care a permis expulzările rapide ale migranţilor în contextul pandemiei Covid-19.