Italia rămâne nemulțumită de scuzele oferite de Paris după ce un ministru francez a acuzat Roma că a gestionat greșit afluxul de migranți, a declarat duminică ministrul italian de externe, Antonio Tajani, citat de Reuters.

Giorgia Meloni alaturi de Antonio Tajani, ministrul sau de ExterneFoto: Cecilia Fabiano Cecili / LaPresse / Profimedia Images

„Este nevoie de cuvinte mai clare”, a declarat Tajani, care este membru al partidului conservator Forza Italia, într-un interviu acordat televiziunii italiene de stat RAI.

„Sper că guvernul francez își va schimba poziția și că vor veni scuze care să reprezinte un contrast față de pozițiile adoptate de ministrul de interne. Voi fi fericit să le accept”.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat săptămâna trecută că premierul italian de dreapta Giorgia Meloni a fost „incapabilă să rezolve problemele de migrație pentru care a fost aleasă”.

Darmanin a adăugat că Meloni i-a „mințit” pe alegători că ar putea pune capăt crizei migranților.

Tajani și-a anulat în ultimul moment o vizită la Paris joi, în semn de protest față de ceea ce a considerat o „insultă” la adresa Italiei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Olivier Veran, a încercat vineri să dezamorseze tensiunile, declarând pentru CNews că este sigur că nu a existat nicio dorință din partea lui Darmanin de a ostraciza Italia.