Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a felicitat pe regele Charles al III-a al Marii Britanii după încoronare, eveniment la care Ucraina a fost reprezentată de prima doamnă Olena Zelenska şi de premierul Denîs Şmîhal, relatează News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia
  • „Prim-ministrul Ucrainei şi Prima Doamnă a Ucrainei reprezintă astăzi ţara noastră în Regatul Unit, unde a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla.
  • În numele întregului popor ucrainean, felicit Majestăţile Lor, adevăraţi prieteni ai Ucrainei, pentru acest eveniment istoric prin care începe o nouă eră a monarhiei britanice. Îi doresc regelui Charles al III-lea mulţi ani de domnie şi poporului Regatului Unit îi doresc prosperitate şi victorii comune cu noi.
  • A fost o onoare pentru mine să îl cunosc personal pe Majestatea Sa Regele la Londra, îmi amintesc conversaţia noastră, îmi amintesc de emoţia sinceră pentru Ucraina şi ucraineni. Şi vă mulţumesc pentru sprijin! Mulţumesc tuturor britanicilor!”, a spus Volodimir Zelenski în discursul său de sâmbătă.

La opt luni după ce a devenit rege, Charles al III-lea a fost încoronat sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul unei ample ceremonii religioase, în faţa a aproape 2.300 de invitaţi.