Poliția britanică l-a arestat pe Graham Smith, liderul unui grup antimonarhist Republica, înaintea încoronării regelui Charles, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, citat de Reuters.

Regele Charles al III-leaFoto: Tayfun Salci / Zuma Press / Profimedia Images

Șeful poliției londoneze, Mark Rowley, avertizase vineri că va exista o „toleranță foarte scăzută pentru perturbări” pe străzile din centrul Londrei, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a urmări procesiunile regale.

Poliția nu a confirmat arestarea.

O fotografie postată pe Twitter îl arată pe Smith stând pe jos, înconjurat de un grup de polițiști. Un ofițer aflat la fața locului, în apropiere de Trafalgar Square, a declarat că trei protestatari republicani au fost arestați pentru că aveau asupra lor vopsea.

Peste 11.000 de ofițeri de poliție patrulează pentru încoronare, cel mai mare eveniment ceremonial organizat în capitala britanică în ultimii 70 de ani.

Rowley a declarat înainte de eveniment că poliția va lua măsuri dacă protestatarii vor încerca să „obstrucționeze bucuria și sărbătoarea” unui număr semnificativ de persoane.