Un bărbat l-a atacat vineri pe Giuseppe Conte, şeful guvernului italian în timpul pandemiei de Covid-19, acuzându-l pentru măsurile de izolare şi purtare a măştii sanitare.

Giuseppe ConteFoto: Best Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

În timp ce se afla la Massa, în Toscana (centru-vest), pentru a participa la un miting electoral, liderul Mişcării 5 Stele (M5S), Giuseppe Conte, „a fost atacat de un militant antivax”, care l-a lovit în faţă, a scris M5S pe pagina de Facebook, relatează agențiile France-Presse și Agerpres.

Bărbatul i-a reproşat introducerea măsurilor de izolare şi distanţare fizică din 2020, potrivit unor declaraţii date de martori presei. Atacatorul a fost reţinut de poliţie.

„Protestul este legitim, dar această demonstraţie violentă este în afara cadrului democratic”, a comentat Giuseppe Conte.

Premierul în exerciţiu, Giorgia Meloni, şi-a exprimat „solidaritatea” într-un comunicat de presă. „Orice formă de violenţă trebuie condamnată fără ezitare. Opoziţia trebuie să rămână cordială şi respectuoasă faţă de persoane şi grupuri politice”, a spus ea.

Preşedinte al Consiliului italian din iunie 2018 până în februarie 2021, Giuseppe Conte a trebuit să gestioneze izbucnirea pandemiei de Covid-19 în februarie 2020 în nordul Italiei, prima ţară din Europa afectată de pandemie şi unde au murit aproape 190.000 de oameni.​