Guvernul sârb a declarat joi că a introdus un set de măsuri pentru a preveni eventualele violențe în școli, la o zi după ce un băiat de 13 ani a împușcat și ucis opt elevi și un paznic într-o școală primară din Belgrad, potrivit Reuters.

Aleksandar VucicFoto: Andrej Tarfila / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aatacatorul a luat armele care aparțineau tatălui său și a mers la școală, unde a ucis nouă persoane și a rănit șase elevi și un profesor înainte de a se preda poliției.

Din cauza vârstei sale, băiatul nu poate fi urmărit penal conform legislației sârbe, dar va fi plasat într-o instituție psihiatrică, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic.

Guvernul a precizat în declarație că a decis să oprească eliberarea de licențe pentru deținătorii de arme. Ministerul Justiției va pregăti modificări ale legislației penale pentru a-i urmări penal pe cei care permit accesul copiilor la arme.

Guvernul a însărcinat ministerul justiției să modifice legislația pentru a reduce vârsta de pedeapsă penală la 12 ani, de la 14 ani în prezent, și să organizeze grupuri de experți pentru a contracara violența între colegi în școli, se arată în declarație.

De asemenea, acesta a precizat că va înființa un grup de lucru pentru siguranța copiilor pe internet care va lua în considerare interzicerea anumitor site-uri.

De asemenea, guvernul va modifica o legislație în termen de o lună pentru a permite școlilor să testeze elevii pentru depistarea drogurilor și a alcoolului.