Cel puțin șapte profesori au fost uciși într-un atac armat ce a avut loc la un liceu din regiunea Khyber Pakhtunkhwa aflată în nord-vestul Pakistanului, relatează Reuters, citând televiziunea locală Geo TV.

Atac terorist in PakistanFoto: Hussain Ali / Zuma Press / Profimedia Images

Poliția locală afirmă că un atacator care nu a fost încă identificat i-a împușcat pe profesori în cancelarie, toți educatorii aflându-se în clădire pentru supravegherea examenelor.

Autoritățile locale au pus în alertă maximă toate spitalele din regiune.

Într-un alt incident care a avut loc în aceeași zonă, un alt profesor a fost împușcat în timp ce se afla într-un vehicul în mișcare, poliția căutând în continuare ucigașii.

Pakistanul a fost afectat în ultimele luni de un val de atacuri teroriste, majoritatea având loc în Khyber Pakhtunkhwa și regiunea Belucistan din sud-vestul țării. Atacurile au avut loc după ce în luna noiembrie a anului trecut gruparea jihadistă locală Tehreek-i-Taliban Pakistan a pus capăt armistițiului pe care îl încheiase cu guvernul de la Islamabad.

Potrivit datelor oficiale, ianuarie 2023 a fost cea mai sângeroasă lună în Pakistan după 2018, 134 de persoane fiind ucise în urma a 44 de atacuri islamiste.

Luptătorii jihadiști au lansat recent 3 atacuri pe timp de noapte în districtul Lakki Marwat, 7 dintre ei fiind uciși alături de 3 soldați în timpul schimburilor de foc.

Aceste atacuri au avut loc la câteva zile după ce forțele armate ale țării au declarat o nouă ofensivă împotriva militanților ca urmare a creșterii numărului de atacuri în ultimele luni, printre acestea numărându-se și un atac cu bombă care a ucis 100 de persoane la o moschee în luna februarie.