O persoană a deschis focul, miercuri, într-un spital din Atlanta, ucigând o persoană şi rănind patru, înainte de a fugi şi de a fi arestat după câteva ore, potrivit poliţiei acestui mare oraş din sudul Statelor Unite.

Mașina politie SUAFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Suspectul a fost identificat de poliţia din Atlanta drept Deion Patterson, un fost ofiţer al Gărzii de Coastă. Împuşcăturile au avut loc în jurul prânzului (4.00 p.m. GMT) într-o sală de aşteptare a unui spital din oraş, scrie AFP.

„Deion Patterson a fost reţinut”, a declarat, seara, poliţia din Atlanta pe pagina sa de Facebook.

Victimele au vârste între 25 şi 71 de ani, a declarat poliţia în timpul unei conferinţe de presă. Toate victimele au fost femei, a spus primarul oraşului Atlanta, Andre Dickens.

Deion Patterson a fost însoţit de mama sa, care nu a fost rănită, a declarat şeful poliţiei, menţionând că este prea devreme pentru a şti dacă una sau mai multe victime au fost vizate în mod specific. Familia lui cooperează în anchetă.

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara are mai multe arme individuale decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor din cauza armelor de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.