Un mare incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din sudul Rusiei, nu departe de Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, în urma unui atac cu dronă, a anunţat joi dimineaţă devreme agenţia oficială de presă rusă TASS, preluată de DPA, citând personalul de intervenţie.

Incendiu masiv la un depozit de combustibil în satul Volna, în zona portuară Taman, în sudul Rusiei, după un atac cu drone ucraineneFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Atacul a avut loc la rafinăria de petrol Ilski din oraşul cu acelaşi nume şi a provocat un incendiu la rezervorul ei, precizează agenţia rusă.

Rafinăria Ilski este deținută de Transneft, conglomeratul care gestionează sistemul de conducte prin care este transportat țițeiul din Rusia.

Rezervorul de la rafinărie alimenta navele rusești din Flota Rusă de la Marea Neagră, care are baza în Sevastopol.

Un incident similar a avut loc cu o zi înainte în satul rusesc Volna, în apropiere de Crimeea.

Un depozit de combustibil a luat foc în Volna şi a afectat o suprafaţă de 1.200 metri patrati. Şi acolo, oficialii ruşi au dat vina pe un atac cu dronă ca fiind cauza. La periferia localităţii Volna se află un mare terminal pentru petrol şi produse petroliere, care sunt apoi expediate pe Marea Neagră.

Atacurile asupra obiectivelor de infrastructură din sudul Rusiei au devenit mai frecvente în ultimele zile, notează agenţia germană de presă.

În weekend, un rezervor de combustibil din Crimeea anexată de Rusia a fost aruncat în aer de un atac cu dronă. Şi în regiunea de vest a Rusiei Briansk în această săptămână două trenuri au deraiat după explozii atribuite de asemenea dronelor.

Atacurile sunt percepute ca o potenţială pregătire pentru o preconizată contraofensivă ucraineană vizând eliberarea teritoriului aflat sub ocupaţia Rusiei.