Fostul președinte american Donald Trump a criticat absența succesorului său Joe Biden de la încoronarea regelui Charles al III-lea, sâmbătă, într-un interviu acordat postului britanic ultraconservator GB News, afirmând că ar fi venit dacă ar mai fi fost la putere, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu cred că poate să o facă fizic, cred că este greu pentru el să o facă fizic”, a declarat Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, într-un interviu cu Nigel Farage, fost lider al partidului eurofob și anti-imigrație Ukip, în prezent prezentator de televiziune.

Donald Trump, care candidează împotriva lui Joe Biden în 2024, s-a declarat „foarte surprins” de faptul că actualul președinte nu va fi prezent la încoronare, calificând acest lucru drept „foarte lipsit de respect”.

Intervievat pe un teren de golf care îi aparține în Scoția, Donald Trump a dat asigurări că ar fi venit dacă ar fi fost încă la putere.

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, va fi reprezentat de soția sa Jill la încoronare. Niciodată până acum un președinte american nu a mai participat la încoronarea unui monarh britanic, au declarat recent oficiali americani și britanici.

Casa Albă insistase asupra faptului că absența lui Joe Biden, despre care se știe că este mândru de rădăcinile sale irlandeze, „nu a fost un semn de dispreț”. Joe Biden a acceptat deja invitația regelui de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie.