Directorul FBI Christopher Wray cere mai mulţi bani de la Congres şi îşi justifică solicitarea prin ameninţarea pe care China o reprezintă în domeniul securităţii cibernetice.

Directorul FBI, Christopher WrayFoto: ALEX WONG / Getty images / Profimedia

În cadrul unei audieri din Congresul Statelor Unite, șeful FBI a susţinut că agenţia pe care o conduce este vast depăşită numeric, China având de 50 de ori mai mulţi hackeri, scrie News.ro.

Acesta a spus că programul de hacking derulat de China este atât de amplu încât toţi hackerii marilor ţări aduşi la un loc sunt mai puţini decât cei angajaţi de China.

Rusia, Iran şi Coreea de Nord sunt şi ele ameninţări la adresa securităţii cibernetice a Statelor Unite, însă niciuna dintre acestea nu se compară cu China.

În prezent, spune şeful FBI, agenţia americană analizează peste 100 de versiuni de ransomware, fiecare dintre acestea făcând deja un mare număr de victime.

FBI încearcă să convingă Congresul să-i mărească bugetul cu aproximativ 63 de milioane de dolari şi să facă 192 de angajări în cadrul unităţii de securitate cibernetică.