În fața alegătorilor săi din New Hampshire, Donald Trump s-a angajat joi să-l „zdrobească” pe președintele Joe Biden în alegerile din 2024, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Marți, Joe Biden a declarat oficial că vrea încă patru ani dezastruoși” la putere, a atacat fostul președinte republican.

Donald Trump nu a avut cuvinte suficient de dure pentru a denunța bilanțul succesorului său: o țară scufundată în violență și criminalitate, strivită de inflație, în care băncile „se prăbușesc” ...

În 2024, America va avea de ales între „succes și eșec”, „securitate sau anarhie”, „prosperitate sau catastrofă”, a spus el, cu un ton grav.

A fost primul său miting de campanie de la inculparea sa istorică de către un tribunal din New York.

„Îl vom zdrobi pe Joe Biden”, i-a asigurat Trump pe susținătorii săi, purtând celebrele sale șepci roșii.

El l-a imitat apoi pe Joe Biden, sugerând că liderul octogenar este senil - o afirmație recurentă în rândul republicanilor.

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, l-a criticat îndelung și pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis - cel mai mare rival al său pentru nominalizarea republicană la prezidențiale, dar care nu și-a declarat încă candidatura.

„Se prăbușește” în sondaje, a ironizat el.

În pofida acuzării sale istorice, Donald Trump se află în prezent deasupra plutonului de candidați republicani.

Prin urmare, el ar putea fi ales de partidul său pentru a-l înfrunta din nou pe Joe Biden în noiembrie 2024.

New Hampshire, unde s-a întâlnit cu susținătorii săi, se numără printre primele state care își vor organiza primarele republicane la începutul anului 2024. O victorie în acest stat i-ar garanta lui Donald Trump un impuls prețios - și necesar - pentru viitor.