De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, 14.000 de soldați ucraineni au fost pregătiți în Marea Britanie și apoi au plecat pe linia frontului, a declarat Andrew Murrison, subsecretar parlamentar britanic pentru apărare, potrivit Sky News.

Soldați ucraineni care se antrenează pentru luptăFoto: ANDRES GUTIERREZ / AFP / Profimedia

Murrison a răspuns presei la întrebări legate de războiul din Ucraina în timp ce se afla în Camera Comunelor.

„Marea Britanie va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie și va cheltui încă 2,3 miliarde de lire sterline pentru sprijinul militar acordat Ucrainei în acest an”, a declarat Murrison.

De asemenea, Murrison a declarat că Marea Britanie „preia conducerea” în „fiecare dimensiune” atunci când vine vorba de căutarea justiției pentru crimele de război comise de Rusia în Ucraina, scrie Sky News.

Mulți dintre aliații Ucrainei au furnizat țării armele de care are nevoie pentru a învinge Rusia și au îmbunătățit abilitățile armatei ucrainene în ceea ce privește armamentul occidental care diferă de modelele sovietice, potrivit Kyiv Independent.

Josep Borrell, cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene, a declarat la 21 aprilie că alți 16.000 de soldați ucraineni au fost instruiți în cadrul misiunii blocului.

CNN a raportat, de asemenea, la 28 februarie, că SUA au antrenat peste 4.000 de soldați ucraineni.