Meghan, soția prințului Harry al Marii Britanii, a criticat sâmbătă presa britanică în legătură cu informațiile potrivit cărora scrisorile schimbate cu regele Charles au jucat un rol în decizia sa de a nu participa la încoronarea acestuia, transmite Reuters,

Prințul Harry și Meghan MarkleFoto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Daily Telegraph relatează că Meghan i-a scris actualului rege pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la prejudecățile subconștiente din familia regală.

Potrivit ziarului citat, scrisoarea a fost trimisă în urma afirmațiilor sale din 2021, într-un interviu cu Oprah Winfrey, când a susținut că familia regală și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cât de închisă va fi pielea fiului ei.

Ea nu ar fi simțit că a primit un răspuns satisfăcător la preocupările sale.

„Ducesa de Sussex își vede de viața ei în prezent, nu se gândește la corespondența de acum doi ani legată de conversații de acum patru ani", a declarat un purtător de cuvânt al lui Meghan.

„Orice sugestie contrară este falsă și, sincer, ridicolă. Încurajăm presa tabloidă și diverși corespondenți regali să înceteze circul obositor pe care doar ei îl creează".

Prințul Harry va participa la încoronarea de luna viitoare fără Meghan, care va rămâne în California cu cei doi copii mici ai cuplului. Cel mai mare dintre ei, Archie, împlinește patru ani în aceeași zi.

Harry și Meghan au renunțat la îndatoririle regale în martie 2020, spunând că doresc să-și facă o nouă viață în Statele Unite, departe de hărțuirea mediatică.