Oficialii din Florida sunt așteptați miercuri să ia în considerare posibilitatea de a stopa cursurile cu privire la identitatea de gen și orientarea sexuală în toate clasele, extinzând o lege semnată de guvernatorul republican Ron DeSantis care interzicea astfel de lecții doar pentru elevii de vârstă primară, potrivit Reuters.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantisFoto: CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Regula propusă, care nu necesită aprobarea legislativă, face parte dintr-o mișcare mai amplă spre dreapta în ceea ce privește problemele culturale pe care DeSantis le-a susținut și pe care se așteaptă să-și construiască campania prezidențială în 2024.

Consiliul de stat al educației, ai cărui membri sunt numiți de guvernator, va vota asupra propunerii în cadrul unei ședințe de miercuri, potrivit ordinii de zi.

Noul regulament le-ar interzice profesorilor să ofere astfel de lecții elevilor din clasele a patra până la a 12-a, cu excepția cazului în care instruirea este cerută de standardele de stat sau face parte dintr-o clasă de sănătate la care părinții pot opta să nu-și trimită copiii.

Încălcarea regulii ar putea duce la suspendarea sau revocarea licenței de predare a unui educator.

Anul trecut, DeSantis a susținut o nouă lege care interzicea instruirea privind identitatea de gen și orientarea sexuală de la grădiniță până la clasa a treia, argumentând că părinții, mai degrabă decât profesorii, ar trebui să decidă când să discute aceste subiecte cu copiii lor.

Criticii, inclusiv avocații LGBTQ și președintele Joe Biden, un democrat, au numit-o legea "Don't Say Gay" și au spus că îi marginalizează pe elevii LGBTQ.

Statutul a provocat o luptă între DeSantis și Disney, după ce compania de divertisment s-a opus public. De atunci, guvernatorul a luat măsuri pentru a revoca autoritatea specială a Disney asupra terenului pe care se află Walt Disney World.