Grupul francez de alcool Pernod Ricard a anunțat că va opri complet exporturile de vodcă Absolut premium către Rusia, în condițiile în care vânzările au scăzut după invazia Rusiei în Ucraina, scrie Reuters. Măsura a fost luată în contextul criticilor aduse companiei.

Vodcă și caviarFoto: Natalia Lisovskaya | Dreamstime.com

Mai multe instituții media au scris săptămâna trecută, citând un purtător de cuvânt al Pernod, că Absolut „a furnizat produse în cantități care sprijină lucrătorii locali și oferă sustanebilitate economică comunităților locale”.

Declarațiile au atras critici în Suedia, unde se fabrică vodca.

Pernod a transmis într-un e-mail către agenția de presă Reuters că a decis să oprească complet livrările Absolut din cauza „obligației de a avea grijă de angajații și partenerii noștri”. „Nu îi putem supune unor critici masive sub nicio formă. Prin urmare, The Absolut Company a decis să înceteze să-și exporte brandul în Rusia”, a anunțat compania.

La fel ca multe companii occidentale de bunuri de larg consum, Pernod Ricard a încetat în mare măsură să vândă produse în Rusia anul trecut, având anterior în jur de 3% din vânzările sale acolo.