Coreea de Nord a organizat duminică o ceremonie pentru a sărbători finalizarea a 10.000 de noi apartamente moderne în districtul Hwasong nou construit din Phenian, anunţă agenţia de stat KCNA, citată de Reuters.

Kim Jong un alături de soția di fiica saFoto: STR / AFP / Profimedia

Liderul Kim Jong Un a participat la ceremonie, precum şi un număr de înalţi oficiali guvernamentali, inclusiv Kim Tok Hun, premierul cabinetului.

Ceremonia vine la două luni după ce Kim a început în februarie un alt proiect de locuinţe care a fost descris de KCNA drept „o altă stradă luxoasă a socialismului plină de fericirea oamenilor”.

În 2021, Coreea de Nord a anunţat planuri de a construi 50.000 de apartamente noi în capitală pe parcursul a cinci ani.

De atunci, Coreea de Nord a declarat că a continuat cu o serie de proiecte de construcţie, dintre care unele sunt încă în desfăşurare, pe fondul suspiciunilor străine cu privire la penuria de alimente.

Kim a spus că proiectul de locuinţe este un plan extrem de preţuit, care este promovat ca o „prioritate supremă” de către Partidul Muncitorilor din Coreea şi de către stat şi şi-a reafirmat ideea de a face din Phenian un oraş „renumit în întreaga lume”, potrivit KCNA.