Un student britanic în vârstă de 23 de ani a fost condamnat vineri la 100 de ore de muncă în folosul comunității, după ce a fost găsit vinovat de infracțiunea de comportament amenințător sau abuziv pentru că a aruncat cu ouă asupra regelui Charles al III-lea, potrivit AFP.

Regele Charles al III-leaFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Patrick Thelwell a fost arestat de poliție pe 9 noiembrie și judecat vineri la York Crown Court după ce a aruncat cu cel puțin cinci ouă în monarh în timpul unei plimbări cu soția sa. Cu toate acestea, oăle nu și-au atins ținta. El a strigat apoi „Regele este un pedofil!”

Tânărul a pledat nevinovat, susținând că actul său de „violență de mică intensitate” a fost legal, fiind un act de apărare împotriva „violenței statului britanic”.

În ianuarie, un tânăr de 21 de ani a fost amendat cu 100 de lire sterline (aproximativ 112 euro) pentru că a aruncat cu un ou în rege în decembrie, în timpul unei vizite în orașul Luton, un oraș din nordul Londrei.

Mai puțin popular decât mama sa, Elisabeta a II-a, căreia i-a succedat în septembrie, regele Charles, în vârstă de 74 de ani, urmează să fie încoronat pe 6 mai la Westminster Abbey din capitala britanică.

Mai multe dintre călătoriile sale recente au fost vizate de unii protestatari antimonarhiști care au afișat pancarte pe care scria „nu este regele meu”.