Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, l-a dat în judecată marți pe parlamentarul republican Jim Jordan pentru a opri ceea ce Bragg a numit un „atac neconstituțional” față de urmărirea penală în curs de desfășurare a fostului președinte Donald Trump la New York, relatează Reuters.

Donald Trump in instantaFoto: Seth Wenig / UPI / Profimedia

Procesul urmărește să blocheze o citație a lui Mark Pomerantz, un fost procuror care a condus ancheta procurorului districtual din Manhattan asupra lui Trump. Citația, emisă săptămâna trecută de Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanților, pe care Jordan o prezidează, solicită prezentarea lui Pomerantz în fața comisiei pentru o depoziție.

Trump a pledat săptămâna trecută nevinovat la acuzațiile aduse de biroul lui Bragg de falsificare a înregistrărilor comerciale pentru a ascunde o plată făcută înainte de alegerile din 2016 pentru a cumpăra tăcerea fostei vedete porno Stormy Daniels cu privire la o aventură pe care a spus că a avut-o cu Trump.

Bragg, un democrat, i-a acuzat pe republicanii din Congres de o „incursiune” într-un caz penal de stat.

„Membrii Congresului nu sunt liberi să invadeze autoritatea suverană a New York-ului pentru scopurile lor politice sau ale domnului Trump”, a spus biroul lui Bragg, acuzându-l pe Jordan că a căutat un pretext pentru „a-l aduce pe domnul Pomerantz la Washington pentru un circ politic de retorsiune."

Trump l-a atacat şi pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, şi pe familia acestuia - aducând în discuţie tweet-urile soţiei lui Bragg - şi l-a atacat, de asemenea, pe judecătorul desemnat pentru cazul său, Juan Merchan, numindu-l „un judecător care îl urăşte pe Trump, cu o soţie şi o familie care îl urăsc pe Trump".