Un chihuahua din Florida, pe nume Pearl, a fost desemnat cel mai scund câine în viață din lume de către Guinness World Records. Micuțul patruped măsoară doar 9.14 centrimetri, scrie UPI.

Cel mai scund câine din lume, un chihuahua din Florida, măsoară doar 9 centrimetriFoto: DreamsTime

Pearl, care s-a născut la 1 septembrie 2020, este mai mică decât o telecomandă de televizor și aproape la fel de lungă ca o bancnotă de un dolar.

Stăpâna lui Pearl, Vanesa Semler, care locuiește în Orlando, Florida, a mers la medicul veterinar Giovanni Vergel, care a confirmat oficial că este cel mai scund câine în viață.

Sora mamei lui Pearl, Miracle Milly, a deținut anterior același record, la o înălțime de 9,6 centimetri. Milly a murit în 2020, înainte ca Pearl să se nască.

„Suntem binecuvântați să o avem", a declarat Semler pentru Guinness World Records. "Și să avem această ocazie unică de a ne doborî propriul record și de a împărtăși cu lumea această veste uimitoare".

Cel mai scund câine din toate timpurile, un Yorkshire terrier pitic deținut de britanicul Arthur Marples, avea doar 7 centimetri. Micul blănos a murit în 1945. (sursă foto Dreamstime)