Un bărbat a împușcat patru persoane și a rănit alte nouă într-un atac armat, luni, la o bancă din centrul orașului Louisville, Kentucky, au declarat oficialii orașului. Atacatorul a fost împușcat mortal la fața locului, a declarat departamentul de poliție al orașului, dar nu era clar dacă decesul a venit în urma focurilor de armă ale poliției sau de la o rană auto-provocată, relatează Reuters.

politie SUAFoto: - / Panthermedia / Profimedia

La scurt timp după confirmarea atacului, poliția a declarat că atacatorul a murit, fără a oferi alte detalii. Nu era clar dacă numărul celor cinci morți îl include și pe atacatoru, pe care poliția l-a descris ca fiind un angajat actual sau fost angajat al băncii.

Poliția încă încerca să stabilească dacă atacatorul s-a împușcat sau a fost împușcat de poliție, a declarat Paul Humphrey, șef adjunct al departamentului de poliției din Louisville.

23:17 Atacatorul din Louisville a fost identificat drept Connor Sturgeon, în vârstă de 23 de ani, și lucrase anterior în banca în care a avut loc atacul, potrivit Poliției americane. De asemenea, bărbatul transmitea live atacul, relatează Reuters.

17:43 Potrivit poliției, cinci persoane au murit în urma atacului. Nu este clar dacă atacatorul se numără printre cei cinci morți.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și cel puțin șase persoane au fost transportate la spitalul Universității din Louisville, inclusiv un ofițer, cu „diverse răni”, a spus poliția, potrivit CNN.

17:20 CNN scrie, citând surse, că sunt șase victime, inclusiv un polițist, potrivit datelor preliminare, însă starea acestora este „necunoscută și toate au fost transportate la Spitalul Universitar”.

În timpul incidentului au avut loc schimburi de focuri între atacator și poliție.

Atacatorul a fost „doborât”, conform sursei și incidentul s-a încheiat. Informația a fost ulterior confirmată de către poliție care a spus că atacatorul a fost „neutralizat”.

„Confirmăm informații despre un agresor activ... Vă rugăm să rămâneți în afara zonei”, spune poliția. FBI-ul a spus că agenții săi au intervenit la fața locului.