​Președintele american Joe Biden a declarat luni că intenționează să candideze la președinție în 2024, dar nu este încă pregătit să își anunțe oficial candidatura, relatează Reuters.

Joe Biden Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images

„Plănuiesc să candidez... dar încă nu suntem pregătiți să o anunțăm”, a spus Biden într-un interviu acordat emisiunii „Today” de la NBC, înainte de un eveniment popular găzduit de Casa Albă de Paște.

Biden a spus că intenționează să devină candidatul democraților în 2024, dar nu a făcut un anunț oficial. Atât Biden, cât și vicepreședintele Kamala Harris au spus că vor candida împreună.

Consilierii de top de la Casa Albă urmează să ia deciziile finale cu privire la lansarea campaniei de realegere a lui Biden, a informat NBC News, citând mai multe surse sub condiția anonimatului.

„Partea cu decizia s-a încheiat, dar îl deranjează presiunea de a trebui să anunțe ceea ce a decis deja”, a declarat o sursă familiarizată cu subiectul pentru NBC.

De altfel, Biden a zis încă din 2022 că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat, doar anunțul oficial lipsește.

Întrebat de canalul MSNBC, liderul democrat de la Casa Albă a răspuns în octombrie 2022 că dacă nu s-a hotărât imediat este pentru că, de îndată ce ar face anunţul, „se activează o serie întreagă de reguli” şi „va trebui să mă comport ca un candidat”. „Nu am luat încă decizia oficial, dar aceasta este intenţia mea; intenţia mea de a candida din nou şi avem timp să luăm această decizie”, a spus el.