Autoritățile din statul australian Queensland caută un crocodil după ce un bărbat a fost atacat în week-end. Acesta a povestit că a scăpat din colții reptilei după ce i-a băgat degetele în ochi, transmite 1News.

CrocodilFoto: Ralph Paprzycki / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Ofițerii de protecție a vieții sălbatice nu au văzut un crocodil peste noapte, dar în prezent se află pe apă - efectuând căutări cu ajutorul navelor", a declarat Departamentul pentru Mediu și Știință într-un comunicat, după un atac în nordul îndepărtat al statului Queensland.

Atacul a avut loc sâmbătă, cu puțin înainte de ora 13.00 (ora locală), când un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care practica pescuitul subacvatic, a fost atacat și a suferit plăgi la cap, umăr și picior.

„L-a mușcat de trei ori și l-a târât pe fundul apei, unde a reușit, potrivit lui, să-i bage degetele în ochi crocodilului de mai multe ori și să scape înainte de a înota spre țărm", a declarat Valerie Noble, paramedic din Queensland.

Bărbatul se află în stare stabilă după ce a fost transportat la spital.

Atacul de sâmbătă este al treilea incident cu crocodili în două luni, după ce un bărbat a fost mușcat marțea trecută la Newell Beach, iar un bărbat de 37 de ani a fost atacat la Bloomfield în februarie.

Crocodilul de 4,2 metri implicat în incidentul de la Bloomfield a fost împușcat și ucis de ofițerii de protecție a naturii.