Papa Francisc a lăudat virtuțile sexului într-un documentar apărut miercuri, descriindu-l drept „unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dat persoanei umane”, relatează Reuters. Pontiful în vârstă de 86 de ani a făcut acest comentariu în producția Disney+ „The Pope Answers”, care surprinde o întâlnire pe care a avut-o anul trecut la Roma cu 10 persoane în vârstă de 20 de ani.

Papa FranciscFoto: Massimiliano Migliorato-CPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Francisc a fost chestionat de ei pe o varietate de subiecte, inclusiv drepturile LGBT, avort, industria porno, sex și credință și abuz sexual în cadrul Bisericii Catolice.

„Sexul este unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dat persoanei umane”, a spus el în documentar.

"A te exprima sexual este o bogăție. Așa că orice diminuează expresia sexuală adevărată te împuținează și te golește de această bogăție", a spus el, referindu-se la masturbare. „Exprimarea iubirii este probabil punctul central al activității sexuale”, a mai spus el, potrivit L'Osservatore Romano.

Francisc a fost întrebat, de asemenea, dacă știe ce este o „persoană non-binară” și a răspuns afirmativ. El a repetat că persoanele LGBT trebuie să fie binevenite în Biserica Catolică.

"Toți oamenii sunt copiii lui Dumnezeu, toate persoanele. Dumnezeu nu respinge pe nimeni, Dumnezeu este un tată. Și nu am dreptul să expulzez pe nimeni din Biserică", a spus el.

Cu privire la avort, Francisc a spus că preoții ar trebui să fie „milostivi” față de femeile care au întrerupt o sarcină, dar a spus că practica rămâne inacceptabilă.

"Este bine să spui lucrurilor pe nume. Una este să însoţeşti persoana care a făcut unul (avort), cu totul alta să justifice actul", a spus el.

Declarațiile papei au fost publicate de L'Osservatore Romano, ziarul oficial al Vaticanului, care a descris conversația sa cu tinerii drept un „dialog deschis și sincer”.