Primarul orașului New York, Eric Adams, fost ofițer de poliție, i-a avertizat luni pe potențialii „scandalagii” în ajunul înfățișării istorice a fostului președinte Donald Trump în fața instanței penale din orașul său, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia Images

Într-o scurtă conferință de presă cu șeful poliției din New York, Keechant Sewell, Adams a avertizat că cei 55.000 de polițiști din oraș sunt în stare de alertă înaintea sosirii lui Trump în New York, luni după-amiază, și a înfățișării acestuia în fața unui judecător, marți după-amiază.

„În timp ce analizăm potențialul unor violențe, mâine, în orașul nostru, mesajul nostru este clar și simplu: controlați-vă”, a declarat Adams.

Mai multe mașini au părăsit luni locuința din Florida a lui Donald Trump, îndreptându-se către aeroportul internaţional din Palm Beach, unde fostul şef al Casei Albe se va îmbarca în avionul său privat şi se va îndrepta spre aeroportul LaGuardia din New York.

Acuzat în legătură cu o plată către o vedetă porno, fostul președinte republican va fi dus marți în fața unui judecător.