Parizienii au votat cu o majoritate covârșitoare împotriva trotinetelor electrice de închiriat, într-un mini-referendum despre care primarul Parisului a spus că a transmis un „mesaj foarte clar” care va deveni „foaia lui de parcurs de acum înainte”.

Anne HidalgoFoto: Xose Bouzas / AFP / Profimedia

Cele 15.000 de trotinete electrice ar putea dispărea de la sfârșitul lunii august, când expiră contractele cu cei trei operatori.

Prezența la vot a fost foarte scăzută. Votul a fost deschis tuturor celor 1,38 milioane de alegători înregistrați din Paris.

103.084 de parizieni și-au exprimat opiniile și 89,03% dintre ei au votat împotriva trotinetelor electrice.

„Aș dori să mulțumesc călduros tuturor parizienilor care au răspuns mergând la vot pe parcursul zilei. Datorită mobilizării lor, acest prim vot este un succes democratic pentru orașul nostru și sunt încântat.

Încă o dată Parisul inovează. De asemenea, vreau să salut pe toți oficialii municipali care au asigurat buna desfășurare a operațiunilor în cele 203 secții de votare precum și pe membrii comisiei de control.

În această seară, parizienii s-au pronunțat împotriva trotinetelor de închiriat. Mesajul lor foarte clar devine acum foaia noastră de parcurs. Împreună cu echipa mea, vom aplica decizia lor, așa cum am promis”, a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, după anunțarea rezultatelor.

Foarte răspândite în Paris, ușor de localizat și de închiriat cu o aplicație descărcabilă și relativ ieftine, trotinetele sunt un succes în rândul turiștilor.