Opt persoane, între care o familie de români cu doi copii, au murit după ce au încercat joi să traverseze fluviul Saint-Laurent din Canada în Statele Unite în apropiere de Akwesasne - o comunitate ce se află la graniţa dintre Quebec, Ontario şi statul New York, au anunţat autorităţile, citate de presa locală.

Cautarile trupurilor au continuat ieri Foto: Ryan Remiorz / PA Images / Profimedia

O altă persoană - proprietarul bărcii care se presupune că i-ar fi transportat pe cei opt - este încă dată dispărută.

Poliţia a recuperat vineri încă două cadavre din fluviu, după ce joi descoperise şase cadavre şi barca răsturnată în timp ce plecase în căutarea proprietarului ambarcaţiunii, care fusese dat dispărut.

"Două cadavre suplimentare au fost recuperate: un copil, un cetăţean canadian de origine română, şi o femeie adultă despre care se crede că este cetăţean indian", a declarat Shawn Dulude, şeful serviciului de poliţie din Akwesasne Mohawk.

Astfel, până acum, cadavrele găsite sunt cele a şase adulţi şi a doi copii: unul cu vârsta sub 3 ani, care avea paşaport canadian, iar celălalt, un bebeluş, era, de asemenea, cetăţean canadian, potrivit lui Shawn Dulude.

Cei doi copii care aparţineau familiei de români probabil s-au născut în Canada din moment ce aveau paşapoarte canadiene.

Victimele au fost găsite într-o mlaştină de pe malul fluviului. Este vorba despre o familie de indieni şi o familie de români care încercau să ajungă în Statele Unite, potrivit poliţiei.

Identităţile victimelor nu au fost încă făcute publice, în aşteptarea notificării rudelor lor apropiate.

De asemenea, poliţia aşteaptă rezultatele autopsiei şi ale testelor toxicologice de la Montreal pentru a determina cauza exactă a morţii.

Casey Oakes, în vârstă de 30 de ani, un rezident din Akwesasne, este în continuare dat dispărut, a declarat poliţia. Oakes a fost văzut ultima dată miercuri, în jurul orei locale 21:30, urcând la bordul unei mici ambarcaţiuni de culoare albastru deschis şi părăsind Cornwall Island. El era îmbrăcat în negru, purtând o mască neagră pe faţă şi un fes neagru.

Poliţia a localizat ambarcaţiunea lui Oakes în apropierea cadavrelor, a declarat vineri dimineaţă Lee-Ann O'Brien, adjuncta şefului poliţiei din cadrul serviciului de poliţie Akwesasne Mohawk. Akwesasne se află la aproximativ 120 de kilometri vest de Montreal.

Asupra regiunii s-a abătut în noaptea de miercuri spre joi o furtună care a adus vânt puternic şi polei. "Nu era un moment bun pentru a fi pe apă", a spus O'Brien.

"Orice ar fi putut cauza această tragedie. Ar fi putut fi o barcă defectă, ar fi putut fi o eroare umană şi asta o va stabili ancheta", a adăugat poliţista.

Pompierii au recuperat ambarcaţiunea, iar aceasta este lovită pe fund ca şi cum ar fi intrat în gheaţă sau într-o stâncă. În plus, barca era mică şi nu ar fi putut transporta în siguranţă şapte sau opt persoane.

Premierul canadian Justin Trudeau a spus că această tragedie este "sfâşietoare".

"Trebuie să înţelegem corect ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să facem tot ce putem pentru a ne asigura că reducem la minimum şansele ca acest lucru să se mai întâmple", a declarat el la Moncton, New Brunswick.