Regele Charles al III-lea, aflat în Germania în prima sa vizită în străinătate de când a devenit monarh, a avut parte de o încoronare surpriză atunci când un bărbat i-a oferit o coroană Burger King confecționată din hârtie, scrie India Today.

Regele Charles al III-leaFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

În timp ce îi saluta pe oamenii care au ieșit să îl vadă pe el și pe regina Camilla la Berlin, un bărbat din mulțime i-a oferit regelui Charles al III-lea o coroană Burger King confecționată din hârtie.

„Asta este pentru tine, dacă o vrei”, i-a spus bărbatul. Regele Charles al III-lea a refuzat coroana și a răspuns, zâmbind: „Nu, sunt în regulă”.

Charles a refuzat coroana de hârtie cu numele lanțului american de fast-food imprimat pe ea și și-a continuat drumul pentru a-i saluta pe ceilalți prezenți să îi vadă.

Regele Charles a sosit miercuri în Germania pentru prima vizită de peste hotare de când a devenit suveran și a fost întâmpinat de președintele german Frank-Walter Steinmeier și de Frau Elke Budenbender la Poarta Brandenburg din Berlin. Subliniind „generozitatea spiritului poporului german", monarhul britanic a vorbit despre ospitalitatea națiunii care a găzduit peste un milion de refugiați ucraineni.

Pentru vizita cuplului regal, până la 1.100 de poliţişti au fost mobilizaţi în Germania, fiind aduse şi întăriri din alte regiuni, precum şi 20 de câini special antrenaţi pentru detectarea explozibililor. Circulaţia a fost oprită pe mai multe bulevarde din centrul Berlinului.

„Cuplul regal şi-a exprimat dorinţa de a vorbi în mod direct cu berlinezii”, a declarat directorul Poliţiei locale, Thomas Drechsler, pentru presa germană.

Citește și: VIDEO Regele Charles al III-lea a ajuns în Germania în prima sa vizită în străinătate ca suveran britanic