Guvernatorul statului Kentucky a declarat joi că se așteaptă să existe victime după ce două elicoptere Black Hawk ale armatei americane s-au prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament de rutină deasupra statului, care a avut loc miercuri noapte, transmite Reuters.

Elicopter Black HawkFoto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

UPDATE

Nouă soldaţi au murit în urma prăbuşirii celor două elicoptere ale armatei americane, a anunțat joi un purtător de cuvânt.

„Nouă soldaţi și-au pierdut viața în accident”, a confirmat locotenent-colonelul Anthony Hoefler.

_________

Starea membrilor echipajului nu era cunoscută imediat, a transmis anterior Fortul Campbell, unitate a armatei americane, într-o declarație pentru agenția Reuters, fără a furniza numărul persoanelor care se aflau la bord.

„Avem vești triste de la Fort Campbell, cu informații preliminare despre prăbușirea unui elicopter, și sunt așteptate decese”, a spus guvernatorul Andy Beshear într-o postare pe Twitter, adăugând că autoritățile locale și serviciile de urgență intervin în urma accidentului.

Membrii echipajului zburau pe două elicoptere HH-60 Black Hawk, operate de Divizia 101 Aeropurtată, care s-au prăbușit în jurul orei 22:00 ET (05:00 în România) în comitatul Trigg din Kentucky, a precizat biroul de relații publice al Fort Campbell.

„Comandamentul se concentrează în prezent pe militari și familiile lor”, se arată în comunicat, adăugând că se investighează cauza prăbușirii.

HH-60 este o variantă a elicopterului Black Hawk conceput pentru a oferi sprijin pentru diverse operațiuni militare, inclusiv atacuri aeriene și evacuări medicale, potrivit armatei.