Elon Musk schimbă politicile Twitter din nou. Directorul general al Twitter a anunțat că doar conturile verificate vor apărea în fluxul de recomandări, continuând să reorganizeze platforma de socializare de când a preluat conducerea acesteia. Pagina „For You" le arată utilizatorilor tweet-uri de la persoane pe care nu le urmăresc, dar care le sunt recomandate de algoritmul aplicației.

Elon Musk si TwitterFoto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Până în prezent, Twitter arăta pe această pagină diferite conturi de la orice utilizator al platformei, indiferet dacă sunt verificate sau nu.

Musk a decis, însă, că de acum înainte, doar conturile verificate vor apărea în secțiunea „For You", conform CNBC.

Elon Musk susține că decizia luată „este singura modalitate realistă de a aborda problema mulțimii roboți cu inteligență artificială care preiau controlul rețelelor sociale". Pe lângă asta, doar utilizatorii care au conturile verificate vor putea vota în sondajele de pe platformă.

Din momentul în care a preluat conducerea Twitter, Musk a încercat să schimbe modul în care sunt făcute verificările conturilor. Înainte, Twitter obișnuia să verifice utilizatorii cu o bifă albastră ca modalitate de a identifica dacă acel cont îi aparține persoanei sau companiei care spune că este. Procesul era gratuit și se aplica celebrităților, jurnaliștilor, oficialilor guvernamentali și organizațiilor.

Începând de anul trecut, Musk a introdus un serviciu de abonament numit Twitter Blue, care permite unui utilizator să plătească 8 dolari pe lună pentru a avea contul verificat și pentru a obține bifa albastră.

Săptămâna trecută, Twitter a anunțat că va începe să își încheie „programul de verificare" și va elimina marcajele de verificare la 1 aprilie. În acest sens, compania îi îndeamnă pe cei care au contul verificat să se înscrie pentru serviciul de abonament Twitter Blue.

Musk a încercat să găsească modalități de a genera noi surse de venit la Twitter, verificarea plătită fiind o politică emblematică.

Elon Musk a oferit angajaţilor companiei de social media acţiuni la o evaluare a platformei de socializare de aproape 20 de miliarde de dolari, potrivit publicaţiei The Information, care a citat o persoană familiară cu un e-mail trimis de Musk personalului Twitter.

Citește și: La cât evaluează Elon Musk platforma Twitter pe care a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari