Președintele francez Emmanuel Macron a stârnit un nou val de critici, într-o Franță care fierbe din cauza protestelor generate de noua lege a pensiilor, după ce în timpul unui interviu televizat și-a scos discret ceasul de la mână, scriu BBC și The Independent. Opoziția a speculat că ceasul ar valora câteva zeci de mii de euro.

Emmanuel MacronFoto: Irina Yakovleva / TASS / Profimedia

Scena a avut loc la jumătatea unui interviu pe care Macron l-a acordat unui post de televiziune miercuri, cu o zi înaintea protestelor care au paralizat Franța, generate de controversata lege a pensiilor impusă de Emmanuel Macron prin care vârsta de pensionare ar urma să crească de 62 la 64 de ani.

În timp ce își sprijinea brațele pe masă, s-a auzit un zgomot. Președintele Franței și-a pus apoi mâinile sub masă, în timp ce continua să vorbească. Când le-a adus înapoi, ceasul nu mai era pe mâna stângă, scrie BBC.

Gestul a fost speculat de către contestatari, care au susținut că ceasul valora până la 80.000 de euro, numindu-l pe Macron „președintele Bogaților”. În fața criticilor, Palatul Élysée a susținut că Macron și-a dat ceasul jos pentru că scotea zgomot când se lovea de masă.

Muncitorii francezi furioși din cauza intenției președintelui Emmanuel Macron de a majora vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani au ieșit din nou în stradă joi, într-o nouă zi de proteste - a noua - la nivel național care au degenerat în violențe.