Apple se bucură de o relație „simbiotică" cu China, a declarat sâmbătă șeful Apple, Tim Cook, în timp ce se afla în această țară pentru a participa la China Development Forum, un eveniment patronat de stat la care participă înalți oficiali guvernamentali și lideri de afaceri, transmite AFP.

Tim CookFoto: Featureflash, Dreamstime.com

„Este un fel de relație simbiotică de pe urma căreia cred că ambele părți au beneficiat", a spus el într-un interviu despre rolul tehnologiei în educație, adăugând: „Apple și China au crescut împreună.”

Declarațiile lui Tim Cook vin în contextul în care Apple, cea mai mare companie din lume după capitalizarea bursieră, încearcă să mute operațiunile de producție din China.

Vânzările de produse Apple au fost afectate în 2022 de limitări ale producției în fabrici din cauza politicii chineze de „zero Covid".

Controalele americane asupra exporturilor de componente de înaltă tehnologie amenință, de asemenea, lanțul de aprovizionare al Apple.

Acesta este un subiect pe care Cook nu l-a abordat.

Șeful Apple a subliniat însă necesitatea de a reduce decalajul educațional dintre școlile urbane și cele rurale. De asemenea, el i-a încurajat pe tineri să învețe programare și să-și dezvolte abilitățile de gândire critică.

Cook a promis că va crește la 100 de milioane de yuani (13,5 milioane de euro) cheltuielile Apple pentru programul său de educație în zonele rurale din China.

El a vizitat vineri un Apple Store din centrul Beijingului, făcându-și un selfie cu cântăreața Huang Ling, care a devenit viral pe rețelele de socializare chinezești.

(foto articol DreamsTime.com)