Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a declarat că firma chineză de aplicații video scurte se află într-un moment crucial, deoarece un număr tot mai mare de legislatori americani încearcă să interzică populara aplicație din cauza unor preocupări legate de securitatea națională, potrivit Reuters.

TiktokFoto: ANP / ddp USA / Profimedia

Chew a declarat într-un videoclip postat pe TikTok la începutul zilei de marți că aplicația are acum peste 150 de milioane de utilizatori activi lunar în SUA.

„Asta înseamnă că aproape jumătate din SUA vine pe TikTok”, a spus Chew. TikTok a declarat în 2020 că are 100 de milioane de utilizatori din SUA. Videoclipul lui Chew a avut mai mult de 2,5 milioane de vizualizări de când a fost postat la începutul zilei.

Chew, care va depune joi mărturie în fața Comisiei pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților, a declarat: „Unii politicieni au început să vorbească despre interzicerea TikTok”.

„Acum, acest lucru ar putea lua TikTok de la toți cei 150 de milioane dintre voi”, potrivit videoclipului care are în fundal Capitoliul SUA.

El le-a cerut utilizatorilor TikTok să lase comentarii despre ceea ce ar vrea ca legislatorii americani să știe despre „ceea ce vă place la TikTok”.

Miercuri, creatorii TikTok și reprezentantul Jamaal Bowman din New York vor susține o conferință de presă în fața Capitoliului SUA pentru a se opune interzicerii TikTok.

Chew a mai spus că 5 milioane de întreprinderi americane folosesc TikTok pentru a ajunge la clienți.

Criticii TikTok se tem că datele utilizatorilor americani ar putea fi transmise guvernului chinez de către aplicația, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance. TikTok respinge acuzațiile de spionaj.

De asemenea, TikTok a declarat marți că și-a actualizat orientările privind utilizarea comunității și a oferit mai multe detalii despre planurile sale de securizare a datelor utilizatorilor din SUA. Compania a precizat că a început să șteargă luna aceasta datele protejate ale utilizatorilor din SUA în centrele de date din Virginia și Singapore, după ce anul trecut a început să direcționeze noile date din SUA către Oracle Cloud.

Săptămâna trecută, TikTok a declarat că administrația Biden a cerut ca proprietarii chinezi ai TikTok să renunțe la participația lor în aplicație, în caz contrar aceasta s-ar putea confrunta cu o interdicție în SUA.