Olanda va găzdui un nou fond NATO de 1 miliard de euro care va investi în companii europene nou înființate care dezvoltă tehnologii cu posibile aplicații militare sau de apărare, transmite Reuters.

Steagul NATOFoto: DreamsTime / Erix2005

Fondul, anunțat anul trecut, va fi lansat oficial în timpul summitului anual al NATO din iulie, a precizat Ministerul olandez al Afacerilor Economice într-un comunicat publicat luni seara.

„Ne așteptăm ca găzduirea acestui fond în Olanda să faciliteze găsirea de capital pentru start-up-urile olandeze inovatoare, stimulând soluții pentru probleme atât sociale, cât și militare", a precizat ministerul.

Fondul multinațional este menit să reunească guvernele, sectorul privat și mediul academic pentru a consolida avantajul tehnologic al NATO, a anunțat anul trecut alianța.

De asemenea, potrivit publicației olandeze Financieele Dagblad (FD), fondul are ca scop reducerea obstacolelor birocratice care descurajează companiile noi să investească în domeniul apărării.

Un avantaj pe care Olanda l-a avut față de alți ofertanți, inclusiv Luxemburg, este că autoritatea de reglementare a pieței are o procedură de admitere relativ rapidă, potrivit surselor FD.

(foto articol: © Erix2005 | Dreamstime.com)