Seismul de magnitudine 6,8 produs sâmbătă în sudul Ecuadorului şi resimţit şi în Peru a dus la moartea a cel puţin 15 persoane, conform unui anunţ al autorităţilor ecuadoriene, citate de DPA.

Cutremur puternic în EcuadorFoto: Boris Romoleroux / imago stock&people / Profimedia

Conform US Geological Survey, seismul care a lovit regiunea ecuadoriană de coastă Guayas, a avut epicentrul la aproximativ 80 de kilometri sud de Guayaquil, cel de-al doilea oraş ca mărime din Ecuador. Seismul s-a produs la o adâncime de 66 de kilometri.

În Ecuador au murit 14 persoane şi aproximativ 400 au fost rănite, conform unui raport al Secretariatului ecuadorian pentru Managementul Riscului.

Majoritatea deceselor s-au produs în provincia El Oro, dar au fost raportate şi în Azuay, în regiunea muntoasă a Anzilor, conform cotidianului ecuadorian El Comercio.

Preşedintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a îndemnat la calm şi a călătorit în cele mai afectate provincii, El Oro şi Azuay, unde a viztat, printre altele, un spital.

În Peru a murit o tânără fată, după ce locuinţa în care se afla s-a prăbuşit, în regiunea Tumbes, de la frontiera cu Ecuador, conform premierului peruan Alberto Otárola.

Potrivit Institutului Oceanografic şi Antarctic al Marinei din Ecuador, cutremurul 'nu îndeplineşte condiţiile care ar putea genera un tsunami' în Oceanul Pacific. (Agerpres)