YouTube, deținut de Alphabet Inc, a anunțat vineri că a ridicat restricțiile asupra canalului fostului președinte american Donald Trump, după o suspendare de peste doi ani, în urma revoltei de la Capitol Hill din 6 ianuarie 2021, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Platforma de streaming video l-a interzis pe Trump pe 12 ianuarie 2021 pentru încălcarea politicii sale de incitare la violență, după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA când Congresul a început să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale cu o săptămână mai devreme.

Trump are acum acces la vehicule cheie pentru strângerea de fonduri politice și posibilitatea de a ajunge la cei 146 de milioane de urmăritori ai săi combinați pe cele trei platforme tehnologice majore, în timp ce va candida din nou la președinție în 2024.

„Am evaluat cu atenție riscul continuu de violență în lumea reală, echilibrând în același timp șansa ca alegătorii să audă în mod egal de la candidații naționali majori în perioada premergătoare alegerilor”, a precizat YouTube într-un tweet, referindu-se la această măsură.

Meta Platforms Inc a restabilit conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump la începutul acestui an, în timp ce contul său de Twitter a fost restabilit în noiembrie de noul proprietar Elon Musk.

Echipa de campanie a lui Trump nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.