Preşedintele american Joe Biden l-a invitat pe prim-ministrul britanic Rishi Sunak la Washington în iunie, a anunţat luni Casa Albă, notează AFP.

Joe BidenFoto: Chris Kleponis / UPI / Profimedia Images

Cei doi lideri s-au aflat la San Diego, Statele Unite, cu ocazia lansării, împreună cu Australia, a unui program spectaculos de submarine cu propulsie nucleară, menite să contracareze China în Pacific.

"Preşedintele şi prim-ministrul au discutat despre importanţa aprofundării în continuare a relaţiilor economice puternice şi reziliente dintre Regatul Unit şi Statele Unite", a indicat Casa Albă într-un comunicat, precizând că "preşedintele Biden (l-a invitat) pe premierul Sunak să viziteze Washingtonul în iunie pentru a continua această conversaţie".

"Statele Unite şi Regatul Unit vor lucra şi vor investi împreună pentru a conduce tranziţia spre energia verde, pentru a favoriza industriile viitorului şi pentru a stimula rezilienţa economiilor noastre", a precizat comunicatul.

Mai devreme, Joe Biden a afirmat că "intenţionează" să viziteze Irlanda şi Irlanda de Nord, după ce prim-ministrul britanic l-a invitat să vină pentru a comemora semnarea acordului de pace din Vinerea Mare.