Cel puțin o persoană a murit și alte 39 au fost rănite și transportate la spital în urma accidentului uriaș de pe autostrada M1 din Ungaria ce a avut loc sâmbătă după-amiază. O înregistrare video de la bordul unui camion arată exact cum furtuna de praf a făcut ca vizibilitatea să scadă brusc.

Accidentul de pe M1 din Ungaria, surprins pe videoFoto: Captura YouTube

Trupul neînsufleţit al unei persoane a fost găsit sub resturile unei maşini care a ars în urma accidentului de pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Poliţia, fără a oferi detalii despre identitatea victimei. În total, 39 de persoane au fost transportate la spitale, după acest accident, relatează News.ro

Potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia din Ungaria, în timpul îndepărtării autovehiculelor avariate în accidentul de pe M1, a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane. Trupul victimei a fost găsit sub rămăşiţele unei maşini care a ars complet.

Potrivit presei ungare, 39 de persoane au fost transportate la spitale din Győr, Tatabánya, Székesfehérvár şi Budapesta.

Poliţia anunţa anterior că accidentul s-a produs în jurul orei 14:25 şi în total cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta.

Potrivit datelor preliminare, în urma accidentului au ars 19 vehicule, iar în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care o persoană a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol, iar 13 persoane au suferit răni grave.

Accidentul de pe M1 din Ungaria, surprins pe video / Vizibilitate redusă drastic în urma furtunii de praf

Accidentul a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria din cauza unei furtuni de praf care a redus brusc vizibilitatea.

Budapesta a înregistrat sâmbătă un record în ceea ce priveşte puterea vântului, care a atins la rafală, pe Dealul Janos, viteza de 117 km/h. Pe scara Saffir-Simpson a uraganelor, la o viteză a vântului de 119 km/h se poate vorbi despre un uragan de categoria 1, prin urmare recordul de sâmbătă de la Budapesta a fost foarte aproape de această forţă.

Accidentul de pe M1 a fost surprins cu o cameră video de la bordul unui camion care circula pe prima bandă a autostrăzii. Pe imagini se vede cum vizibilitatea scade brusc din cauza furtunii de nisip, iar vehiculele se lovesc violent unele de celelalte.

Atenție! Imagini dramatice!