O persoană a murit și alte 39 au fost rănite, sâmbătă, după ce zeci de maşini s-au ciocnit, iar unele au luat foc pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf care a redus brusc vizibilitatea, relatează portalul de ştiri al radioteleviziunii ungare hirado.hu.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE

  • Cel puțin o persoană a murit. Trupul neînsufleţit al unei persoane a fost găsit sub resturile unei maşini care a ars complet n urma accidentului de pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Poliţia, fără a oferi detalii despre identitatea victimei. În total, 39 de persoane au fost transportate la spitale, după acest accident, relatează News.ro.
  • MAE anunță că în accidentul din Ungaria au fost implicaţi şi trei cetăţeni români, unul fiind grav rănit
  • Record: Vântul a bătut sâmbătă la Budapesta cu 117 km/h, aproape de viteza unui uragan

Poliţia ungară a anunţat că accidentul s-a produs în jurul orei 14:25, scriu hirado.hu și News.ro. Cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta.

Potrivit datelor preliminare, în urma accidentului au ars 19 vehicule, iar în total 39 de persoane au fost rănite, dintre care o persoană a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol, iar 13 persoane au suferit răni grave. Ulterior, trupul neînsuflețit al unei persoane a fost găsit printre rămășițele unei mașini care a ars complet.

Poliţia a închis autostrada M1 în ambele sensuri sâmbătă după-amiaza.

Un şofer de camion a surprins imagini la scurt timp după producerea accidentului:

Sursă foto: Police.hu

Coliziunea în lanţ, în care au fost implicate 42 de vehicule, a avut loc în zona localităţii Mány, din centrul Ungariei, potrivit hirado.hu.

Accidentul a fost cauzat de o furtună de praf care a redus vizibilitatea la aproape zero.

Cel puțin un om a murit și 39 de persoane au fost rănite după ce mai multe maşini şi un camion s-au ciocnit. Camionul ar fi deviat de pe sensul în care mergea şi ar fi intrat pe sens opus, ciocnindu-se de celelalte maşini. Mai multe dintre maşini au luat foc.

Pompierii, poliţia şi ambulanţele au fost trimise la faţa locului în număr mare, de asemenea mai multe elicoptere.

Dintre cele 42 de vehicule, 19 autoturisme, o furgonetă şi cabina şoferului unui camion au fost complet cuprinse de flăcări.