Politicieni din opoziţie şi lideri de opinie din Italia au criticat dur imaginile virale în care premierul Giorgia Meloni şi ministrul infrastructurii şi transporturilor Matteo Salvini au făcut împreună karaoke la petrecerea de 50 de ani a liderului Ligii, vineri seara, la Roma, în contextul în care încă se mai găsesc cadavre în urma naufragiului din 26 februarie în largul coastelor Calabriei, transmit sâmbătă agențiile ANSA şi EFE, citate de Agerpres.

Matteo Salvini și Giorgia MeloniFoto: Nicola Marfisi/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

O înregistrare video cu lidera partidului Fratelli d'Italia (FdI, Fraţii Italiei), Giorgia Meloni, şi liderul Ligii, Matteo Salvini, cântând la petrecerea aniversară La canzone di Marinella - una dintre cele mai cunoscute melodii ale cantautorului Fabrizio De Andre, despre o imigrantă găsită moartă într-un râu din nordul Italiei - a fost postată pe reţelele de socializare de Nicola Porro, redactor-şef adjunct al cotidianului Il Giornale. La eveniment a participat şi Silvio Berlusconi, liderul Forza Italia, celălalt partid din coaliţia aflată la guvernare.

„Ieri fost o zi foarte dureroasă pentru noi toţi, am îngropat câteva sicrie, printre care şi al unei fetiţe. Trebuie să spun că am fost foarte impresionat de imaginile pe care le-am văzut atât la conferinţa de presă a guvernului, cât şi la karaokele lui Salvini şi Meloni, care nu au vrut să se întâlnească cu familiile victimelor sau să aducă un omagiu sicrielor, dar au găsit timp să sărbătorească cea de-a 50-a aniversare a ministrului Salvini”, a declarat Matteo Lepore, primarul din Bologna, oraş în care a avut loc vineri înmormântarea unora dintre victimele naufragiului de la Cutro (provincia Crotone, regiunea Calabria).

Meloni a organizat joi o şedinţă de guvern la Cutro, localitate în largul căreia s-a scufundat o ambarcaţiune cu aproximativ 200 de migranţi şi din care au supravieţuit doar 80. Până în prezent au fost găsite cadavrele a 74 de persoane, dintre care 30 de minori.

Cu toate acestea, niciun membru al guvernului nu a mers la Palatul Sporturilor unde au fost depuse sicriele victimelor, în timp ce preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, şi lidera Partidului Democrat (PD, opoziţie), Elly Shlein, au făcut-o.

La şedinţa de guvern desfăşurată la Cutro, Meloni a lansat o campanie de reprimare a traficanţilor de migranţi, susţinută de vicepremierul Salvini, un fost ministru de interne puternic care a aplicat o politică de închidere a porturilor în faţa navelor de salvare a migranţilor gestionate de ONG-uri, scrie ANSA.

Citește și: