Poliția germană a anunțat vineri seară că „mai multe” persoane sunt ținute ostatice într-o farmacie din orașul Karlsruhe (sud-vestul Germaniei), dar că nu există un pericol pentru publicul larg, transmite Reuters.

Incident în GermaniaFoto: Christoph Schmidt / AFP / Profimedia

UPDATE

Poliția germană anunță că a arestat un suspect în luarea de ostatici, după ce forțele de ordine au pătruns în clădire.

Într-un comunicat difuzat în comun cu direcția de procurori, poliția a precizat că persoanele luate ostatice nu au fost rănite.

Imagini cu intervenția poliției:

Incidentul vine la o zi după atacul sângeros comis la un centru comunitar al Martorilor lui Iehova din Hamburg, care a îngrozit întreaga Germanie, o țară unde violenţa armată este destul de rară.

Un număr mare de polițiști au fost mobilizați la fața locului începând cu 16.30 ora locală (17.30 în România), a precizat un purtător de cuvânt, dar a refuzat să dezvăluie, din rațiuni tactice, câte persoane au fost luate ostatice și câte forțe de ordine au fost desfășurate.

Ziarul Stuttgarter Zeitung a scris că cel puțin două persoane au fost luate ostatice, iar atacatorul a cerut o răscumpărare de câteva milioane de euro. Poliția a refuzat să comenteze informațiile.

Poliția a izolat centrul orașului, unde mai multe vehicule ale poliției, cu semnalele luminoase în funcțiune, puteau fi văzute aliniate. Anterior, poliția a îndemnat locuitorii să evite zona.

Karlsruhe, situat nu departe de granița cu Franța, este un oraș cu aproximativ 300.000 de locuitori și găzduiește Curtea Federală de Justiție, cea mai înaltă instanță a Germaniei.