Un bărbat înarmat a împușcat mortal șapte persoane, inclusiv un copil nenăscut, înainte de a se sinucide într-un lăcaș de cult al Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, au anunțat vineri poliția și procurorii, citate de Reuters.

atac armat in HamburgFoto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, cetățean german și fost Martor al lui Iehova, a folosit în timpul atacului armat de joi seara un pistol semiautomat pe care îl deținea legal din decembrie, a declarat un procuror al landului Hamburg într-o conferință de presă comună cu poliția.

Printre victime se numără patru bărbați și două femei, precum și un copil nenăscut de sex feminin, a spus procurorul. Poliția din Hamburg a precizat că mama acesteia a supraviețuit.

Reprezentanți forțelor de ordine au declarat că motivul atacului rămâne necunoscut, dar că a fost exclus un motiv politic. Poliția care a percheziționat apartamentul său după incident a găsit 15 încărcătoare cu gloanțe.

Autoritățile au spus că aproximativ 50 de persoane se aflau la un eveniment organizat în Sala Regatului Martorilor lui Iehova din cartierul Alsterdorf al orașului când au început focurile de armă.

Când a sosit poliția, atacatorul a fugit la etajul superior și s-a împușcat, au declarat autoritățile, lăudând poliția pentru un răspuns rapid despre care au spus că a evitat probabil mai multe victime.

Clădirea cu aspect banal, aflată într-o zonă rezidențială, era folosită ca lăcaș de cult de mai mulți ani, a declarat pentru Reuters Annelore Peemueller, rezidentă.

O filmare cu telefonul făcută de un alt rezident arată o persoană din afara clădirii trăgând înăuntru printr-o fereastră.

„Am auzit împușcături puternice. Am văzut un bărbat trăgând la fereastră cu o armă de foc", a declarat martorul, care a refuzat să își dea numele.