Noi reglementări adoptate de autoritățile de la Moscova obligă hotelurile din Rusia să ofere alcool de producție internă în cantități nelimitate la regimul de cazare „all-inclusive”, relatează TASS.

Alcool in RusiaFoto: Stefani Reynolds / AFP / Profimedia

Măsura se va aplica pentru prânz și cină, potrivit unui nou document aprobat de autoritatea Rosstandart privind standardele de cazare pentru serviciile „all-inclusive” și „utra-all-inclusive”.

TASS, care a obținut o copie a documentului, subliniază că aceasta este pentru prima oară când Rusia stabilește cerințe specifice pentru unitățile de cazare ce oferă acest tip de servicii.

Noile reglementări urmează să intre în vigoare din data de 30 iunie a acestui an.

„Băuturile alcoolice fabricate în Rusia sunt prezentate în cantități nelimitate la bufet pentru prânz și cină, precum și la punctul de alimentație suplimentar: bere - cel puțin un tip, vin roșu/alb sec/demidulce - cel puțin trei tipuri, alcool tare - nu mai puțin de două tipuri, precum și cocktailuri bazate pe acesta”, se arată în document.

Acesta stabilește de asemenea că băuturile răcoritoare și calde fără alcool trebuie să fie prezentate în cantități nelimitate la bufet și la punctele de alimentare suplimentare, inclusiv cel puțin trei tipuri de cocktailuri fără alcool.

Ce obligații vor mai avea hotelurile din Rusia

Dacă hotelul funcționează pe un sistem „ultra-all-inclusive”, atunci trebuie să le pună la dispoziție oaspeților cel puțin cinci tipuri de alcool tare, atât produs local, cât și de import, și cel puțin șapte tipuri de cocktailuri pe baza acestora.

În plus, hotelurilor „ultra all-inclusive” de cinci stele li se recomandă să ofere vin spumant nelimitat la micul dejun.

Documentul conține de asemenea norme privind numărul de camere, mese, disponibilitatea elementelor de infrastructură, parametrii și caracteristicile acestora, evenimente de divertisment, servicii sportive, activități pentru copii, servicii spa și servicii necesare complexelor acvatic și de divertisment.

În mod interesant, stabilirea acestor noi criterii pentru hotelurile din Rusia vine după ce numeroși ruși au fost nevoiți să se reorienteze spre destinații turistice interne ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de Uniunea Europeană.

Touroperatorii ruși au început însă să se orienteze și spre destinații din străinătate alternative după ce UE și-a închis spațiul aerian pentru avioanele din Rusia, vorbind recent de trimiterea turiștilor ruși în țări ca Siria sau Angola.