Copiii prințului britanic Harry și ai soției sale Meghan vor fi cunoscuți drept prinț și prințesă, cuplul folosind în mod public titlul regal al fiicei lor pentru prima dată pentru a anunța că a fost botezată, relatează Reuters.

Prințul Harry și Meghan MarkleFoto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Conform regulilor regale, nepoții monarhului pot deveni prinți sau prințese ale regatului, ceea ce înseamnă că copiii lui Harry, Archie, 3 ani, și Lilibet, 1, erau eligibili să folosească titlurile de când tatăl său a devenit rege în septembrie anul trecut.

Interesul pentru titlurile pentru copiii lui Harry vine după ce relația lui cu tatăl său, regele Charles, a atins cel mai tensionat punct în urma publicării memoriilor sale la începutul acestui an, în care a făcut acuzații împotriva familiei regale.

Nu s-a știut până miercuri dacă cuplul, care s-a retras din îndatoririle regale în martie 2020 și acum locuiește în California, ar dori ca copiii lor să fie cunoscuți drept prinț și prințesă.

„Pot confirma că prințesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de către arhiepiscopul Los Angeles-ului, reverendul John Taylor”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al cuplului.

Palatul Buckingham a anunțat că va actualiza site-ul familiei regale pentru a reflecta titlurile lui Archie și Lilibet „la momentul potrivit”.

Meghan a spus într-un interviu în urmă cu doi ani că familia regală britanică a refuzat să-l facă prinț pe fiul ei, Archie, și a făcut comentarii despre cât de închisă ar fi culoarea pielii acestuia.

Titlurile sunt în conformitate cu precedentul creat de actele de înnobilare emise de George al V-lea în 1917 care confereau titlul de prinț sau prințesă nepoților de linie masculină ai suveranului. Este pentru prima dată când s-a confirmat că copiii vor folosi titlurile.

Botezul a avut loc la câteva zile după ce Harry și Meghan au fost rugați să-și părăsească casa britanică, Frogmore Cottage, o decizie luată de Charles și un nou semn al relației tensionate dintre rege și fiul său.