Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a plâns miercuri că Zazu, un cal de curse al său pe care îl evaluează la 10 milioane de dolari, a fost furat în Cehia, relatează TASS.

Ramzan KadirovFoto: WillWest News / Profimedia Images

„În 2014 Zazu al meu a devenit prima victimă a sancțiunilor care mă vizează pe mine, familia și echipa mea. Armăsarul pursânge a luat asupra sa această primă lovitură odioasă din partea Occidentului democratic. Gândește-te, să adaugi un cal pe lista de sancțiuni...”, a deplâns el pe canalul său de Telegram.

Liderul cecen a anunțat apoi că Zazu a fost furat de persoane necunoscute de la crescătoria din Cehia unde se afla. Atât Uniunea Europeană cât și Statele Unite au impus sancțiuni împotriva lui Kadîrov în 2014 din cauza susținerii acestuia pentru anexarea ilegală a Crimeii.

„Cum este posibil acest lucru? A fost ținut într-o fermă îndepărtată ca să-l poată ridica atât de ușor? Unde este securitatea? Unde este poliția galantă cu tehnici de investigație avansate și eficiente din punct de vedere democratic?”, s-a plâns Ramzan Kadîrov miercuri, adăugând că în Cecena „se poate lăsa o mașină descuiată noaptea” fără ca aceasta să fie furată.

„Și apropo, vă rog să nu micșorați valoarea calului meu. Presa, potrivit autorităților, a anunțat prețul acestuia la 18.000 de dolari. Cu siguranță această subestimare artificială este legată de o fraudă financiară a celor responsabili de întreținerea și îngrijirea lui, doar un Zazu pursânge costă cel puțin 10 milioane de dolari”, a explicat liderul Ceceniei.

„Acum, după ce a aflat prețul său real, cineva își va freca bine mâinile”, a mai deplâns el, adăugând că nu crede în coincidențe.

„Hoții de cai sunt cumva unici: proști să fure un cal sancționat și vicleni pentru ca poliția să nu-i găsească. Nu cred. Este păcat că suferă un animal frumos și nobil. Sunt îngrijorat că Zazu ar putea cădea în mâini greșite”, și-a încheiat Ramzan Kadîrov mesajul.